The American Society of Civil Engineers (ASCE) üniversitemizin erişimine açılmıştır.

ERİŞİM LİNKİ: www.ascelibrary.org

1852 yılında kurulan ASCE Derneği 123,000’den fazla inşaat mühendisini temsil eden profesyonel bir dernektir.

Kuruluşunun üzerinden 150 yıldan fazla zaman geçmiş olan ASCE, bugün inşaat mühendisliği alanında mükemmellik konusunda dünya lideridir. Profesyonel bilgiyi ilerletme ve inşaat mühendisliğinin uygulanmasını geliştirme misyonu ile ASCE, araştırma sonuçlarının geliştirilmesi ve taşınmasında, teknik yönetmeliklerde ve yönetsel bilgide odak haline gelmiştir.

Altyapı yenilenmesi ve geliştirilmesi, yönetmelikte liderlik gibi kilit alanlardaki stratejik önemi nedeniyle ASCE, dünya çapında kendilerini bu mesleği günlük hayatta uygulamaya adamış olan abonelerine en kaliteli yayınları, program ve servisleri sağlamaktadır.

ASCE Library

Dünyanın en geniş inşaat mühendisliği araştırma ve uygulama makalelerinin tam metinlerini içeren ASCE Online Research Library, tüm inşaat mühendisliği disiplinlerini kapsamaktadir

30 Yıllık Online Arşivin tamamı, ASCE Online Research Library aboneliği kapsamındadır:

•             1983 yılından günümüze kadar yayınlananan 38 adet ASCE dergisinde 63,000 üzerinde makale

•             2000 yılından günümüze dek olan 452 ASCE Proceedings 43,000’in üzerinde teknik makale icerir.