Kezana Türkiye açık erişim platformu erişime açılmıştır.

Erişim linki: https://tr.kezana.net/

Kezana, araştırmacılar, akademisyenler ve kütüphaneciler için Türkiye üniversitelerinin en kapsamlı açık erişim koleksiyonlarını içeren, kullanıcı dostu ve güçlü bir araştırma platformudur. Geniş bir tez, dergi ve makale koleksiyonuyla; akademisyenler tüm içerik ihtiyaçlarını karşılamakla kalmaz, dijital içerik göndererek koleksiyonlara katkıda bulunarak büyütebilirler.

Kimler Yararlanır?

Araştırmacılar: Aramalarınızı kolaylaştırmak için, en çok ihtiyaç duyulan araçlarla en kapsamlı akademik ve bilimsel içerik koleksiyonuna tam metin erişim.

Akademisyenler: Araştırmanızın küresel olarak nasıl görüntülendiğini, erişildiğini ve kullanıldığını izlemek için güçlü araçlar ve aynı anda işbirliğini teşvik etmek için benzer araştırmalara erişim sağlama.

Kütüphaneciler: Türk Çalışmaları için dünyanın en kapsamlı araştırma platformuna kurumsal erişim ve e-kütüphane sistemlerine entegrasyon.

Ana Özellikler

Yerel dilde tam metin aramaya imkan veren tek platform Geniş kapsamlı akademik ve bilimsel içerik Türk Çalışmaları hakkında diğer dillerden Açık Erişim küresel akademik ve araştırma içeriği Kullanıcı dostu, tek bir arama platformunda toplu içerik Kullanılabilirlik, erişilebilirlik ve keşfedilebilirlik gibi uluslararası kütüphane standartlarına bağlı son teknoloji tam metin araştırma platformu IP Yetkilendirme, EZ Proxy ve Athens dahil olmak üzere kimlik doğrulama erişimi

15 Aralık 2022 Perşembe