Koleksiyondaki basılı kitap künyelerine ve elektronik kitaplara online katalog, tüm kaynaklarda ara modüllerinden erişebilirsiniz.
Ulusal Tıp Kütüphanesi Sınıflama Sistemi
(National Library of Medicine Classification System)
Süreli Yayın Koleksiyonu
Koleksiyondaki basılı tezlerin künyelerine ve e-tezlere online katalog, tüm kaynaklarda ara modüllerinden erişebilirsiniz.
Erciyes Üniversitesi Yüksek Lisans-Doktora öğrencileri ve Akademik Personeli; YÖK Tez Merkezi’nde bulunan tam metni indirilemeyen, farklı üniversitelerde yapılmış tezlere TÜBESS aracılığıyla erişim sağlayabilirler.
E-Kaynaklar Koleksiyonu
Abone olduğumuz veri tabanları aracılığıyla; e-kitap, e-dergi, e-tez, haber bülteni, rapor, video, gazete ve konferans bildirilerinden oluşan zengin içeriğe kampüsten ve kampüs dışından erişim sağlayabilirsiniz.
ÖNEMLİ UYARI : Sistematik olarak çok sayıda kopyalama, çıktı alma veya indirme işlemleri yapılması ya da elektronik kaynakların üçüncü şahıslarla paylaşılması, ticari amaçlarla kullanılması, herhangi bir web sitesinden yayınlanması durumunda, Üniversite'nin veri tabanına erişimi, yayıncı tarafından engellenmektedir.
Gör-İşit Koleksiyonu
CD-DVD ortamında bulunan film, belgesel, müzik, kitap ekleri… vb. kaynaklar ve bu kaynakların kullanımı için gerekli araç-gereçlerin sağlanarak hizmete sunulduğu Gör-İşit koleksiyonu 1. katta yer almaktadır.
Üniversitemizin akademik–idari personeline, öğrencilerine; sosyal, kültürel, akademik alanda destek sağlamak amacıyla 2 kişilik kareller ve 10 kişilik toplu gösterim odasında randevu sistemiyle hizmet vermektedir.
Referans Koleksiyonu
Ansiklopedi, sözlük, harita, atlas, el kitabı, bibliyografya, rehber, katalog, almanak… vb. danışma kaynaklarından oluşan genel referans koleksiyonu 2. katta, tıp referans koleksiyonu 1. katta yer almaktadır. Referans koleksiyonu kütüphane içerisinde kullanıma sunulmakta olup ödünç verilmemektedir.
Rezerv Koleksiyonu
Akademisyenlerce rezervde tutulması önerilen ders kitapları, açık raf sisteminde muhafazası zor olan kaynakların bulunduğu ve kütüphane içinde kullanıma sunulduğu Rezerv Koleksiyonu 3. katta (75 nolu oda) yer almaktadır. Rezerv koleksiyonu ödünç verilmemektedir.
Özel Koleksiyonlar
1-Heykeltıraş Hakkı Atamulu Sanatçı Evi
Hakkı Atamulu’nun eserleri, kitapları ve otantik eşya koleksiyonunun sergilendiği sanatçı evi Kütüphane’nin 2. katında bulunmaktadır.
Türkiye’nin ilk heykeltıraşlarından olan Hakkı Atamulu (1912-2006) Nevşehir-Derinkuyu ilçesinde dünyaya geldi. Şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü’nü bitirdi. Frankfurt ve Berlin’de ünlü heykeltıraşlardan Garbo ve Arnobrekker ile çalışmalarına devam etti. II. Dünya Savaşı çıkınca yurda döndü ve birçok şehirde çeşitli anıtlar yaptı.
Ayrıntılı biyografi için bakınız.
2-Prof. Dr. Mehmet Altay Köymen Kitaplığı
Prof. Dr. Mehmet Altay Köymen’in ailesi tarafından bağışlanan kitaplığı Kütüphane’nin 3. katında bulunmaktadır.
Selçuklu tarihçisi olarak bilinen Prof. Dr. Mehmet Altay Köymen (1916-1993) Ankara-Haymana ilçesinde dünyaya geldi. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Ortaçağ Tarihi Kürsüsü'nden 1940 yılında mezun oldu. Prof. Dr. Fuat Köprülü danışmanlığında hazırlamış olduğu “Kirman Selçukluları Tarihi” doktora teziyle 1943 yılında doktor unvanı aldı. 1944 yılında Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Or¬taçağ Tarihi Kürsüsü’ne asistan olarak atandı ve daha sonra “Büyük Selçuklu Tarihi Çerçevesi İçinde Sancar’ın Meliklik Devri” konulu tezi ile 1948 yılında doçent, 1958 yılında profesör¬lük unvanı aldı. Ayrıntılı biyografi için bakınız. Prof. Dr. Mehmet Kaplan Kitaplığı Prof. Dr. Mehmet Kaplan’ın ailesi tarafından bağışlanan kitaplığı Kütüphane’nin 1. katında bulunmaktadır. Edebiyat tarihçisi, tenkitçi ve yazar olarak bilinen Mehmet Kaplan(1915-1986) Eskişehir-Sivrihisar ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1939 yılında mezun oldu ve aynı yıl Bölümde asistanlığa başladı. “Namık Kemal: Hayatı ve Eserleri”teziyle 1942 yılında doktor unvanını aldı. “Tevfik Fikret ve Şiiri” adlı teziyle 1944 yılında doçent, 1953 yılında da profesörlük unvanı aldı.
Ayrıntılı biyografi için bakınız.
3-