KİTS (Kütüphanelerarası İş Birliği Takip Sistemi)

Nasıl yararlanılır?

Erciyes Üniversitesi akademik personeli Türkiye'deki üniversite kütüphanelerinden ödünç kitap alabilir.

Talepte bulunulacak kitap için kütüphanelerin online kataloglarından veya www.toplukatalog.gov.tr adresinden tarama yapılır.

Aranan kitap başka üniversite kütüphanelerinde mevcut ise, aşağıdaki form doldurulup posta ücreti ile KİTS sorumlusuna başvurularak işlem başlatılır.

Bu kütüphanelerden kitabın nasıl sağlanacağı kütüphanelerarası ödünç kurallarına bağlı olmakla birlikte, her kütüphanenin kurumsal kuralları geçerlidir.

Kitabın yıpranması ve kaybolması durumunda; kütüphanelerin yönetmelikleri gereği önceden belirlenmiş kurallar çerçevesinde cezalar kullanıcı tarafından karşılanır.

Kullanıcılar, kütüphanemizin belirlediği süre sonunda ödünç verilen kitabı iade etmekle sorumludurlar.

Kitap ne kadar sürede gelir?

Kitap geliş süresi kitabı gönderen kurumlara ve postada geçen zamana göre değişir.

Ücretler

Talep formu sorumluya teslim edilirken posta ücreti kullanıcı tarafından ödenir.

Başvurularınız için:

Mustafa Kamil ÇOLAKOĞLU (KİTS Sorumlusu)

Tel : 0 352 207 66 66 /10406-10400

E-posta: mkcolakoglu@erciyes.edu.tr